Prečo každá reštaurácia potrebuje klimatizáciu

Podnebie u nás sa postupne mení a je stále viac dní, kedy je teplo, a zároveň rastú priemerné denné teploty. Preto sa pomaly, ale iste, stávajú klimatizácie bežnou súčasťou v domácnostiach, firmách aj na úradoch a inde. Bez klimatizácie je v niektorých priestoroch veľmi nepríjemne až neznesiteľne, nadmerné teploty pôsobia nepríjemne doma, v obchodoch, v rýchlom občerstvení a kdekoľvek inde. Tam, kde nie je klimatizácia, ktorá pomôže priestor ochladiť, je možné zaznamenať veľký úbytok hostí. Naopak klimatizácia a príjemná klíma ich môže aj prilákať.

Klimatizácia pre komerčné priestory

Spoločnosti môžu našťastie využívať klimatizácie do komerčných priestorov, ktoré sú výkonné, účinné, spoľahlivé a dômyselne riešené. Sú navrhnuté na použitie do obchodných priestorov, reštaurácií, kaviarní, tiež do kancelárií, či už sú klasické alebo sa jedná o „open space“, do hotelov a inde.

Aby bola klimatizácia v reštaurácii účinná, je dôležité, aby bola správne umiestnená, dostatočne výkonná, aby majiteľ aj personál vedeli, ako ju ovládať a bolo pre nich možné ju nechať pracovať samostatne, ale tiež môcť jej chod ovplyvniť, keď je to nutné.

Vďaka klimatizácii je v reštaurácii príjemná klíma nielen v lete, ale aj kedykoľvek počas roka. Pomáha správnej cirkulácii vzduchu, hostia sa do reštaurácie môžu chodiť doslova zrelaxovať, a to platí pre všetky vekové kategórie. Je potrebné dodržiavať pravidlo, aby bola teplota nastavená max. o 5 °C nižšia, než je teplota vonku. Vďaka tomu sa nebudú hostia báť prechladnutia, či už pri sebe, alebo u detí. Príjemne sa musí cítiť aj personál, ktorý tu trávi celý pracovný čas. Pôsobí nepatrične, keď je vonku horúco a servírky s čašníkmi chodia vo svetroch a je vidieť, že je im zima.

Komplexné riešenie pre vašu reštauráciu i firmu s iným zameraním zaistí Eco 3 Energy spol. sr.o. z Bratislavy. Navrhne efektívne rozmiestnenie klimatizačných jednotiek, realizuje aj veľké projekty, má bohaté skúsenosti, o ktorých sa môžete presvedčiť vďaka referenciám na eco3energy.sk.

Exit mobile version