Tajomstvo pravej talianskej pizze

Sú vlastne tri. Po prvé je to starostlivo pripravené kváskové cesto, ktorému necháme deň na správne vykysnutie a fermentáciu. Za druhé to sú kvalitné suroviny – na paradajkovú omáčku, zvanú sugo aj na oblohu. A za tretie poriadne roztopené kamenné kachle.
Alebo nová rúra Gorenje OptiBake, ktorá si vzala z tradičnej pece to najlepšie, aby vám umožnila pripravovať aj doma dobroty ako v tradičnej talianskej pizzerii. A ešte v mnohom ďalšom rozšírila vaše kulinárske možnosti, dokonca aj na diaľku prostredníctvom mobilu a aplikácie.

Veľa úloh naraz

Nové rúry majú vďaka inovatívnemu konštrukčnému riešeniu mimoriadne veľký plne využiteľný objem 77 l a patentovaný tvar vnútorného priestoru HomeMade podľa vzoru tradičných klenutých pecí na drevo. Práve tento oblý tvar zaručuje spolu s cirkuláciou vzduchu MultiFlow 360 ° profesionálne rovnomerné pečenie aj prípravu viacerých pokrmov naraz bez zmiešania vôní a chutí, a to až na piatich úrovniach naraz. Zvládnete tak naraz pokojne pečený základ pre polievkový krém, predjedlo, hlavné jedlo s prílohou a dezert.

Ako z kamennej pece

Nové rúry majú skutočne veľký rozsah. S presnosťou na jeden stupeň môžete voliť teplotu od 30 °C ideálnu napríklad na podporu kysnutia až po mimoriadnych 300 °C, čo je teplota, pri ktorej si doma pripravíte skutočne chutnú a chrumkavú pizzu, focacciu, tortilly a množstvo ďalších dobrôt, ktoré potrebujú poriadne rozpálenú rúru alebo pec s rovnomerným prúdením vzduchu.
Majú dokonca samostatný program Pizza práve na pečenie týchto dobrôt pri 300 °C, takže nič nebráni tomu, aby ste doma začali podávať najlepšiu pizzu v meste. A nebojte, že necháte hostí čakať. Vďaka funkcii PreHeat bude predhriata v priebehu piatich minút a všetko ostatné už je len otázkou krátkej doby, kedy si možno môžete dať spolu pohárik dobrého vína.

Šéfkuchárom naozaj jednoducho

REKLAMA

Nové rúry Gorenje OptiBake majú programovací modul až s 22 vyskúšanými automatickými programami aj pre začiatočníkov. Všetko, čo musíte urobiť, je zvoliť len typ jedla a hmotnosť, a stlačiť štart. O zvyšok sa postará rúra.

Majú ale aj funkciu StepBake na pečenie v dvoch alebo troch krokoch pre skúsenejších kuchárov. Pečenie v krokoch sa hodí pri príprave pokrmov, ktoré vyžadujú v priebehu prípravy zmeny teploty. Ako napríklad u lasagne, ktoré je potrebné najskôr piecť pri strednej teplote, aby sa všetky ingrediencie chuťovo prepojili. A na záver je krátko sprudka zapiecť, aby povrch krásne z

g2.jpg

ezlatol a pokryl sa zapečenou šťavnatou krustou. S pečením v krokoch všetko potrebné zadáte na začiatku a počas prípravy pokrmov už nemusíte nič meniť.

Para aj teplotná sonda: poslov božsky lahodnej chuti

Na pomoc si môžete prizvať aj paru v podobe funkcie SteamAssist pri modeloch so zásobníkom na vodu alebo funkciou ExtraSteam, kedy stačí naliať vodu do pekáča a zapnúť parnú funkciu, ktorá generuje paru presne v okamihoch, kedy je to potrebné. Práve para zaručí, že bude mäso plné šťavy, pečivo nadýchané a zelenina svieža, chrumkavá a zachová si vitamíny, minerály aj pôvodnú farbu a štruktúru.

Niektoré modely majú aj teplotnú sondu, ktorá sa spolu s programom na automatické pečenie mäsa postará, aby bolo prepečené presne tak ako potrebujete. Až ten vytúžený okamih nastane, dá vám sama vedieť, že je čas chystať stôl.

Fritovanie bez tuku

Pre tých, čo jedia zdravo, ale radi by si dopriali chuť chrumkavé a šťavnaté vyprážané dobroty bez tuku, je tu funkcia AirFry. Funguje podobne ako teplovzdušná fritéza a počas chvíľky pripraví napríklad hranolky alebo obaľované rybie nugetky len s kvapkou oleja alebo úplne bez neho.

Exit mobile version